St. Peters Childcare, Johannesburg

Projecten: St. Peters

St. Peters Pleegzorg

St. Peters Childcare is een pleegzorgorganisatie die zich heeft ontfermd over aidswezen en kinderen met Hiv. Zij wonen in gezinshuizen met een huismoeder die voor hen zorgt. St. Peters heeft 7 van deze huizen, verspreid over een buitenwijk van Johannesburg. Voor de kinderen van 5 van deze huizen zorgt Ikusasa voor ondersteuning in de vorm van schoolspullen en schooluniformen. 

Omdat deze kinderen allemaal in pleegzorg zijn en daarmee onder de hoede van de overheid vallen, zijn er veel dingen goed geregeld zoals medische en psychologische zorg. Dat is fijn want deze kinderen slikken vanwege hun ziekte behoorlijk wat medicijnen. Sommige kinderen hebben
psychologische hulp gekregen bij het leren omgaan met hun Hiv-besmetting. Anderen hebben als weeskinderen hulp nodig gehad bij het verwerken van het verlies van hun ouders. Elke dinsdag komen de kinderen uit school naar het kantoor van St. Peters waar ze (huiswerk)begeleiding krijgen. De meesten hebben een ‘rugzakje’ te dragen; ze zitten op een school voor speciaal onderwijs en/of hebben gedragsproblemen. Gelukkig is er goede hulp voor ze beschikbaar en groeien ze op in een ‘bijna echt’-gezin!

Ikusasa steunt ongeveer 20 kinderen in dit project.